Werkervaring & Visie

Ik ben altijd oprecht geboeid geweest door de invloed die een bepaalde gebeurtenis kan hebben op het hedendaagse leven. Midden jaren ’80 kreeg ik een baan als groepsleider in een Gezins Vervangend Tehuis, een 24 uurs-setting. Na zo’n tien jaar daarin werkzaam te zijn geweest ben ik naast mijn werk weer gaan studeren om zo als maatschappelijk werker bij het algemeen maatschappelijk werk aan de slag te kunnen. Binnen het maatschappelijk werk ben ik mij gaan specialiseren in het schoolmaatschappelijk werk en ging ik aan de slag in het basisonderwijs, middelbaar onderwijs en het speciaal onderwijs.

 

Hoewel ik erg kon genieten van het contact dat ik had met de leerlingen en hun (gezins)systeem, alsmede met de onderwijsteams, voelde ik steeds meer het verlangen om behandelend bezig te kunnen zijn in plaats van begeleidend. Ik besloot om naast mijn baan opnieuw te gaan studeren en de opleiding te gaan volgen tot systeemtherapeut. Inmiddels ben ik al weer jaren werkzaam als systeemtherapeut binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie en werk ik met (gezins)systemen waar de kinderen naast de psychiatrische problematiek ook een licht verstandelijke beperking hebben. 

In mijn werkzame leven ben ik in verschillende settingen werkzaam geweest en heb daardoor ruime ervaring opgedaan in het werken met individuen, (echt)paren en (gezins)systemen.

 

Hoe cliché ook, ik vind het mooi dat ik soms een bijdrage kan en mag leveren aan mensen om hen te helpen bij het kijken naar hun eigen denk en gedragspatronen. Dit met als doel dat ze in staat zijn om begrip te kweken voor zichzelf en zo te kunnen werken aan de problemen waar ze onbedoeld in terecht zijn gekomen. 

Systeemtherapie in één zin is voor mij:

     

  ‘het verleden, via het heden aan

de toekomst leren te verbinden.’