Hoe verloopt de therapie

De mensen waar ik mee in gesprek ben dienen zich gehoord en begrepen te voelen. Een veilig en prettig gespreksklimaat is hierbij van belang. Gedurende de gesprekken zal hier dan ook met enige regelmaat aandacht voor zijn zodat we goed van elkaar weten of we nog ‘op de goede weg’ zijn en bij elkaar kunnen blijven aansluiten. 

 

Voor het eerste consult, meestal telefonisch of per mail, reken ik geen kosten. Dit betreft een kort gesprek waarin u uw vraag kunt stellen en waarin we kijken of ik voor u de juiste therapeut zal zijn. Als dit niet het geval is dan kan ik samen met u kijken bij wie u beter terecht kunt.

 

Wanneer u zich aanmeldt dan volgt er een intakegesprek, deze duur t ongeveer 60 tot 90 minuten. In dit gesprek zal de hulpvraag verder verduidelijkt worden en stel ik een behandelingswijze voor. 

Daarna start de eigenlijke behandeling en zal er binnen enkele gesprekken door mij een  behandelplan opgesteld zijn waarin te lezen valt aan welke doelstellingen er gewerkt wordt.

 

De duur van een behandeling kan variëren. Dit is afhankelijk van de problematiek. Ik streef er naar om de behandeling kortdurend te houden. Gemiddeld duurt een gezinstherapie een 5 tot 7 tal sessies. Partner- Relatietherapie duurt gemiddeld een 10 tot 15 sessies.

Gedurende de behandeling zal er steeds na ongeveer 5 sessies een korte evaluatie zijn om een inschatting te kunnen maken hoeveel sessies er nog nodig zullen zijn om tot een afronding te kunnen komen.